Суббота, 15 марта 2025

Рэцэпты на Біс. Журавінавае варэнне з апельсінам і імбірам ад карэктара «Раённых будняў» Іны Антаноўскай

225

Рэцэпт ад Іны Антаноўскай, карэктара газеты «Раённыя будні».

Класічным варэннем гэта назваць нельга. Хутчэй, атрымліваецца вітамінная нарыхтоўка, якая так карысная цяпер, у няўстойлівае восеньскае надвор‘е. Яна і імунітэт павысіць, і настрой уздыме.

ІНГРЭДЫЕНТЫ:

журавіны — 1 кг,
апельсін — 1 штука,
корань імбіру — 100 г,
цукар — 600-700 г (можна замяніць мёдам).

ПРЫГАТАВАННЕ

Усё вельмі проста. Журавіны, апельсін разам з цэдрай і ачышчаны імбірны корань трэба здрабніць у блэндары або з дапамогай мясарубкі. Дадаць цукар, добра размяшаць. Перакласці ў прастэрылізаваныя слоікі, закрыць пластыкавымі накрыўкамі.

Майце на ўвазе: імбір мае дастаткова пякучы смак, пры ўсёй яго карыснасці ён супрацьпаказаны пры шэрагу захворванняў страўніка, печані, падстраўнікавай залозы, ды і не ўсе яго аднолькава любяць. Таму колькасць імбіру ў рэцэпце можна рэгуляваць.

Атрыманае варэнне трэба захоўваць у халадзільніку. Можна выкарыстоўваць яго для прыгатавання карыснага напою: адну-дзве лыжкі вітаміннай сумесі заліць цёплай вадой або шклянкай зялёнага чаю.

Смачна есці!