Пятница, 17 января 2025

Рэцэпты на Біс. Хвораст «Лісічкі» ад удзельніцы клуба «Магія кулінарыі» Пружанскага ТЦСАН Алы Байко

240

Рэцэпт ад удзельніцы клуба «Магія кулінарыі» пры аддзяленні дзённага знаходжання для людзей пажылога ўзросту Пружанскага ТЦСАН Алы Мікалаеўны Байко.

ІНГРЭДЫЕНТЫ:

яйкі — 3-4 шт.,
цукар — 1-3 ч. лыжкі,
смятана — 1 ст. лыжка,
малако — 1 ст. лыжка,
дробка солі, мука, алей для смажання, прыкладна 300 мл, цукровая пудра для пасыпкі.

ПРЫГАТАВАННЕ

Можна сказаць, што гэта — рэцэпт маёй маладосці: знайшла яго ў даўнія гады ў нейкім часопісе і перыядычна выпякаю для святочнага стала. Выглядае смачная выпечка вельмі прыгожа, незвычайна, гатуецца даволі хутка, а па кошце атрымліваецца нядорага.

Змешваем яйкі, цукар (яго можна пакласці больш ці менш згодна з вашымі прыярытэтамі), смятану, малако, крыху солім. Дадаём муку. Колькасць яе не пазначаю, колькі ўвойдзе, каб замясіць вельмі крутое цеста.

Раскачваем цеста рукамі ў каўбаску, наразаем кавалачкамі. Кожны кавалачак раскачваем скалкай вельмі тонка ў ляпёшку.

Цяпер будзем нашыя «лісічкі» смажыць. Наліваем алей у высокі металічны посуд (у мяне для гэтай мэты існуе кубак ёмістасцю 700 г), добра разаграваем. Апускаем паасобку кожны кружок цеста ў алей, прыціскаем драўлянай палачкай сярэдзіну і так трымаем. У выніку краі цеста ўздымаюцца, мудрагеліста закручваюцца.

Смажым да залацістага колеру. З гэтай колькасці цеста атрымліваецца 22-25 штук.

Калі хвораст астыне, пасыпаем яго цукровай пудрай.

Смачна есці!