Рэцэпт ад бухгалтара Цэнтра па забеспячэнні дзейнасці бюджэтных арганізацый Пружанскага раёна Наталлі Серай.
Выпечкай тортаў я захапілася даўно, паспрабавала розныя варыянты. Асабліва маёй сям‘і і сябрам даспадобы класічныя «Напалеон» і «Мядовік». Але калі на ўпрыгожанне першых сваіх вырабаў звяртала менш увагі, то цяпер падабаецца прыдумваць афармленне. Асвоіла некалькі розных тэхнік, каб радаваць дзяцей і чатырох унучак на дні нараджэнняў і розныя святы. Хутка 8 Сакавіка і, спадзяюся, зноў на нашым святочным стале з‘явіцца вялікі торт па любімым рэцэпце. Прапаную яго і вам.
ИНГРЭДЫЕНТЫ:
для цеста
мёд — 3 ст. лыжкі,
масла сметанковае — 100 г,
яйкі — 3 шт.,
цукар — 1 шклянка,
мука — 4 шклянкі,
сода пітная — 2 ч. лыжкі,
для крэму сметана (лепш тлустая) — 1 літр,
цукар — 1 шклянка,
ванілін — 1-2 пакецікі.
ПРЫГАТАВАННЕ:
Мёд, сметанковае масла і шклянку цукру злёгку змешваем і ставім на вадзяную лазню да поўнага раставання цукру. Даём крыху астыць, дадаём яйкі і соду, зноў ставім на вадзяную лазню, пастаянна памешваючы, варым 10 мінут. Маса павінна павялічыцца ў два разы. Здымаем з агню і паступова дадаём прасеяную муку, добра вымешваючы (не варта ўсыпаць усю муку адразу, яе можа спатрэбіцца крыху менш ці больш, чым у мяне).
Цеста павінна атрымацца мяккае, але не ліпнуць да рук. Раздзяляем яго на 6-8 частак, раскачваем кожную на блясе, пакрытай пергаментам каржы. Наколваем кожны відэльцам і выпякаем у духоўцы, нагрэтай да 180 градусаў 5-7 мінут (чым танчэй атрымаюцца каржы, тым хутчэй яны прапякаюцца). Яшчэ цёплыя каржы абразаем да патрэбнага дыяметра (абрэзкі потым здрабнім у блэндары для пасыпкі гатовага торта).
Узбіваем смятану з цукрам і ванілінам да пышнай пены. Калі смятана недастаткова тлустая і расцякаецца, можна дадаць загушчальнік.
Цяпер прамазваем каржы крэмам і збіраем торт. Зручна рабіць гэта ў спецыяльным кальцы, каб атрымаўся роўным. Ставім на ноч для насычэння ў халадзільнік, а раніцай здымаем кальцо і абсыпаем крошкай са здробненых абрэзкаў. Упрыгожваем на свой густ.
Смачна есці!