Рэцэпт ад выхавальніка дашкольнай адукацыі ДУА «Дзіцячы сад № 1 г. Пружаны» Вікторыі Хоміч.
ІНГРЭДЫЕНТЫ:
бісквіт:
яйка — 4 шт.,
алей — 35 мл,
смятана — 130 г,
разрыхляльнік — 10 г,
крухмал — 30 г,
мука — 185 г,
цукар — 160 г,
соль — дробка,
ванільны экстракт — 1 ч.л.;
напаўняльнік:
вараная згушчонка — 250 г,
сметанковае масла 82% — 100 г,
арахіс салёны — 150 г.;
крэм:
белы шакалад — 200 г,
вяршкі 33% — 80 мл (нагрэць),
сметанковы сыр — 360 г,
вяршкі 33% — 150 мл (узбіць).
ПРЫГАТАВАННЕ:
Крэм. Гарачымі вяршкамі заліваем шакалад, чакаем, пакуль падтопіцца, а потым усё перамешваем да аднароднай кансістэнцыі. Прыкрываем харчовай плёнкай у кантакт і адпраўляем у халадзільнік на 3-4 гадзіны. Пасля ўзбіваем міксерам 2-3 мінуты. Узбіваем ахалоджаны сметанковы сыр. Узбіваем ахалоджаныя вяршкі. Усё разам перамешваем.
Бісквіт. Змешваем усе сухія інгрэдыенты (прасеяныя). Да яек дадаём соль і цукар і ўзбіваем на самай вялікай хуткасці міксера 5-7 мінут. Змешваем алей і смятану пакаёвай тэмпературы. Уводзім сухія інгрэдыенты паступова ў яечную масу і перамешваем рухамі знізу ўверх. У апошнюю чаргу дадаём смятану з алеем і перамешваем.
Ставім у разагрэтую да 150 градусаў духоўку на 40-45 мінут. Калі бісквіт астыне, загортваем яго ў плёнку і пакідаем у халадзільніку на дзве гадзіны.
Напаўняльнік. Сметанковае масла пакаёвай тэмпературы ўзбіваем міксерам, затым злучаем са згушчонкай, перамешваем, дадаём арахіс.
Застаецца толькі сабраць і ўпрыгожыць торт.
Смачнага вам чаявання!