Рэцэпт ад дырэктара ДУА «Шарашоўская сярэдняя школа» Аксаны Пернач.
Сырная бабка — любімая страва маіх дзяцей, якую я гатую з нагоды іх прыезду. Ох, добра, што, калі падводзілі газ да дома, не разабралі печку. Такую бабку ў газавай пліце не прыгатуеш.
Інгрэдыенты:
бульба — 2 кг,
яйкі — 3 шт.,
сала з праслойкай
— 0,5 кг,
сыр «Расійскі»
— 150-200 гр,
соль.
Прыгатаванне:
Бульбу пачысціць і нацерці на дробнай тарцы. Даць пастаяць і зліць лішнюю вадкасць. Дадаць яйкі, соль на смак. Абсмажыць сала з праслойкай. Тлушч, які пры гэтым утварыўся, астудзіць да хатняй тэмпературы і выліць у бульбу. Усё добра перамяшаць. Нацерці сыр на буйной тарцы. Выкласці ў таўстасценную форму слаямі: на дно — палову смажанага сала, на яго — палову бульбы; потым высыпаць цёрты сыр (слоем каля 2 см), на яго асцярожна выкласці другую частку бульбы і зверху — астатняе смажанае сала.
Шмат солі ў бульбу не сыпаць, таму што сыр яе падсольвае. Усё гэта паставіць у печку ці духоўку на 1 гадзіну. Затым зняць накрыўку і пакінуць яшчэ на 20 мінут.
Гатовую бабку выкласці цалкам на талерку, перавярнуўшы чыгунок ці каструлю. Есці са смятанай.
Смачна есці!