Четверг, 13 февраля 2025

Рэцэпты на Біс. Рыс па-егіпецку ад дырэктара Старавольскага СКБ Наталлі Дарошчанка

293

Рэцэпт ад дырэктара Старавольскага СКБ Наталлі Дарошчанка

ІНГРЭДЫЕНТЫ:

рысавыя крупы — 1 шклянка,
алей для смажання, соль.

ПРЫГАТАВАННЕ

Рыс дзелім на дзве часткі. Адну высыпаем на разагрэтую патэльню ў алей і смажым, увесь час памешваючы, пакуль рыс не стане цёмна-залацістага колеру. Затым усыпаем другую частку рысу, заліваем кіпячонай вадой (вада павінна быць на 1 см вышэй за крупы), солім, добра перамешваем.

Гатуем рыс на малым агні пад накрыўкай да гатоўнасці. Атрымліваецца мармуровы лёгкі гарнір.

Смачна есці!