Рэцэпт ад кантралёра КПП «Папялёва» Язвінскага лясніцтва НП «Белавежская пушча» Валянціны Пілюцік

ІНГРЭДЫЕНТЫ:
скумбрыя ці селядзец — 3 штукі сярэдніх памераў,
соль – 1 ст.лыжка,
цукар – 1 ст. лыжка,
алей – 3 ст. лыжкі,
вада – 0,5 літра,
перац чорны – 5-7 гарошын,
лаўровы ліст – 3 шт.
ПРЫГАТАВАННЕ
Рыбу пачысціць, парэзаць на парцыённыя кавалкі, заліць вадой, дадать соль, цукар і прыправы. Давесці да кіпення, варыць на сярэднім агні яшчэ 3-5 мінут. Астудзіць, не вымаючы з расолу.
Выкласці рыбу на талерку і перад падачай паліць алеем.
Смачна есці!