Среда, 19 февраля 2025

Рэцэпты на Біс. Бульбяныя «гнёзды» з курыцай ад загадчыцы Чахецкага ФАПа Святланы Жук

281

Рэцэпт ад загадчыцы Чахецкага ФАПа Святланы Жук.

ІНГРЭДЫЕНТЫ:

бульба — 0,5 кг,
курыны фарш — 250 г,
цыбуля — 1 шт.,
часнок — 2 зубчыкі,
яйка — 1 штука,
мука — 2-3 ст. лыжкі,
сыр цвёрды (можна і плаўлены) — 50-70 г,
сметанковае масла — 30 г.

ПРЫГАТАВАННЕ

Бульбу адварыць і зрабіць з яе пюрэ. Дадаць яйка, соль і муку. Астудзіць.

Цыбулю парэзаць дробна, абсмажыць да празрыстасці, дадаць курыны фарш, часнок, абсмажыць да гатоўнасці.

Бляху заслаць пергаментнай паперай і змазаць сметанковым маслам.

З бульбы сфарміраваць «гнёзды», у сярэдзіну выкласці начынку. Зверху пасыпаць цёртым сырам. Выпякаць 15 мінут пры тэмпературы 180 градусаў.

Смачна есці!