ад старшыні пярвічнай прафсаюзнай арганізацыі ААТ «Жураўлінае», эканаміста Таццяны Максімовіч.
Можна сказаць, што фаршыраваная бульба — наша сямейная страва. Яе любяць і дарослыя, і дзеці, ды і ў прыгатаванні нескладаная, таму з‘яўляецца на нашым стале досыць часта.
ІНГРЭДЫЕНТЫ:
бульба буйная — 10 шт.,
фарш свіны або курыны — 500 г,
часнок — 2-3 зубчыкі,
соль, перац — на смак,
морква — 1 шт.,
смятана — 100 г.
ПРЫГАТАВАННЕ
Мясны фарш солім і перчым, дадаём выціснуты часнок, добра перамешваем. Чысцім бульбу і вымаем з кожнай сярэдзіну ў выглядзе спружынкі (для гэтага існуе спецыяльны нож для спіральнай нарэзкі агародніны). Напаўняем бульбіны фаршам, выкладваем у глыбокую патэльню ці сацейнік, бульбяныя спружынкі кладзём зверху.
На буйной тарцы націраем моркву, змешваем яе са смятанай, заліваем сумессю бульбу, дадаем вады (каб сумесь поўнасцю пакрывала бульбу) і тушым на невялікім агні да гатоўнасці.
Як варыянт, фаршыраваную бульбу можна запячы ў духоўцы.
Перад падачай на стол пасыпаць пасечанай зелянінай.
Смачна есці!