Рэцэпт ад настаўніцы пачатковых класаў СШ №5 Соф’і Анатольеўны Кратко

ІНГРЭДЫЕНТЫ:
бульба — 3 шт.,
морква (буйная) — 1 шт.,
капуста пекінская — 200 г,
бурак сталовы (буйны) — 1 шт.,
салямі – 200 г,
маянэз – 200 г.
Прыгатаванне
* Сырыя моркву і бурак нацерці на тарцы саломкай, «па-карэйску». Капусту тонка нашынкаваць.
* Бульбу наразаем саломкай, прамываем, абсушваем сурвэткай і смажым у алеі да залацістай скарыначкі. Ад-кідваем на друшляк, солім і астуджаем. Пры жаданні бульбу «фры» можна замяніць звычайнымі чыпсамі.
* Каўбасу таксама наразаем саломкай.
* На вялікую сервіровачную талерку раскладваем па крузе горкі: капусту, бурак, моркву, бульбу і каўбасу. У сярэдзіну заліваецца маянэз.
* Салата змешваецца перад самым ужываннем.
Смачна есці!