Суббота, 12 октября 2024

Адразу два рэцэпты на Біс ад Таццяны Дубейка

291

Рэцэпты ад Таццяны Дубейка, удзельніцы клуба «Магія кулінарыі» аддзялення дзённага знаходжання для грамадзян пажылога ўзросту ДУ «Пружанскі ТЦСАН».

Галеты


Гэта аладкі з рознымі начыннямі з цеста. Маюць буйную і плоскую форму.

ІНГРЭДЫЕНТЫ:

цеста:
мука — 200 г,
соль па смаку,
сметанковае масла — 100 г,
халодная вада — 5 ст. лыжак;
начынка:
яблыкі — 2-3 шт.,
цукар — 2 ст. лыжкі,
крухмал (або манка) — 1 ст. лыжка,
карыца, арэхі.

ПРЫГАТАВАННЕ:

Замясіць хутка цеста, збіраючы ў шар. Затым адправіць на холад (прыкладна на 30 мінут). У гэты час 2-3 яблыкі парэзаць на долькі (кубікі). Змяшаць 2 ст. лыжкі цукру з 1 ст. лыжкай крухмалу ці манкі. Цеста раскатаць тонкім пластом (3 мм) на пергаменце. Па цэнтры высыпаць цукар з крухмалам і размеркаваць па ўсёй паверхні, не даходзячы да краю 2-3 см. Абкласці яблыкі, пасыпаючы па жаданні цукрам з карыцай. Загарнуць краі, злёгку прышчыпваючы. Можна краі пасыпаць арэхамі ці дробкай. Выпякаць 30 мінут пры 180 градусах.


Самбук з яблыкаў


ІНГРЭДЫЕНТЫ:

яблыкі — 500 г,
жэлацін — 10 г,
вада — 5 ст. лыжак,
цукар — 50 г,
бялкі — 2 шт.

ПРЫГАТАВАННЕ:

Яблыкі пачысціць, разрэзаць на палавінкі і запячы ў духоўцы, потым працерці праз сіта або добра ўзбіць блэндарам. Змяшаць жэлацін і ваду (пакінуць на 30 мінут), затым паставіць на агонь і распусціць. Узбіць міксерам бялкі з цукрам, дадаць пюрэ з яблыкаў і астыўлы жэлацін. Яшчэ ўзбіваць на працягу 5-7 мінут, каб атрымаць менавіта тую лёгкасць, якой славіцца гэты дэсерт. Масу раскласці ў крэманкі і паставіць у халадзільнік на 3-4 гадзіны.

Смачна есці!