Суббота, 5 декабря 2020

Рэцэпты на Біс: пірог «Клубнічная асалода»

379

Рэцэпт ад маладой мамы Крысціны ЗАГРЭБНЕВАЙ.

ІНГРЭДЫЕНТЫ:

для цеста:

мука — 350 г,

сметанковае масла — 200 г,

яйка — 1 шт.,

разрыхляльнік — 1 ч.л.,

цукар — 100 г;

для начынкі:

смятана — 400 г,

клубніцы — 500 г,

цукар — 100 г,

яйка — 3 шт.,

крухмал — 2 ст.л.

ПРЫГАТАВАННЕ

Размяшаць размякчанае масла з цукрам. Дадаць муку і разрыхляльнік, добра змяшаць. Дадаць узбітае яйка і замясіць тугое, пластычнае цеста.

Рассоўную форму заслаць пергаментнай паперай і змазаць алеем. Выкласці  ў форму цеста і зрабіць борцікі.

Форму запоўніць клубніцамі (калі ягады буйныя, то разрэзаць іх напалову).

Змяшаць смятану з яйкамі, цукрам і крухмалам. Заліць ягады гэтай сумессю.

Выпякаць пірог у духоўцы пры 180 градусах 60 мінут.

Астудзіць — і можна падаваць на стол.

Смачна есці!