Воскресенье, 27 сентября 2020

Сыры и масла ОАО «Пружанский молочный комбинат» получили медали на международной выставке «Продэкспо»

1 536

Прадстаўнікі ААТ «Пружанскі малочны камбінат» вярнуліся з 24-й міжнароднай выставы «Прадэкспа» — буйнейшай у Расіі і Усходняй Еўропе аўтарытэтнай падзеі ў галіне харчавання і напояў, якая з 6 па 10 лютага праходзіла ў Маскве.

У рамках выставы прадстаўлялі сваю прадукцыю, рэкламавалі тавар прадпрыемствы і арганізацыі каля пяцідзесяці краін свету. Пружанскія сыраробы дэманстравалі вырабляемую прадукцыю сумесна са сваім маскоўскім дыстрыб’ютарам.

У рамках выставы былі праведзены два конкурсы, з дапамогай якіх вызначылі лепшых вытворцаў. Да ўдзелу ў першым — «Лепшы смак 2017» — ААТ «Пружанскі малочны камбінат» заявіў чатыры сыры. І ўсе былі адзначаны ўзнагародамі: «Мааздам дэЛюкс», «Пармезан OLD» і «Аліса» ў сваёй намінацыі  ўдастоены першага месца, а «Вячэрні Амстэрдам» — другога. Пераможцам конкурсу «Лепшы прадукт 2017» стала  масла ад «Шчодрай масленіцы»: і сметанковае, і шакаладнае атрымалі залатыя медалі. Сярэбраным медалём ацанілі сыры «Фрыбуржуа», «Грувер асаблівы», «Галандскі прэміум», «Расійскі малады».

Немалаважна, што ўдзел у выставе не толькі падарыў яе ўдзельнікам з Пружан чарговыя ўзнагароды, але і даў магчымасці новага супрацоўніцтва, прасоўвання на міжнародны рынак сваіх прадуктаў. У прыватнасці, падчас выставы цікавасць пружанская прадукцыя выклікала ў прадстаўнікоў дзелавых колаў з Азербайджана, Малдовы, Туркменістана, Узбекістана і Аб’яднаных Арабскіх Эміратаў. Як вынік — сёлета будзе весціся работа па наладжванні кантактаў з экспарцёрамі з гэтых краін.

НА ЗДЫМКУ: вядучы інжынер па якасці Н.А.Грыцай, вядучы інжынер-мікрабіёлаг А.М.Баршчэўская, інжынер-тэхнолаг Т.Ю.Кудрашова дэманструюць новыя ўзнагароды.

Марына ВАКУЛЬСКАЯ,  Сяргей ТАЛАШКЕВІЧ (фота)

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *