Четверг, 24 сентября 2020

Предупредить о посте и стать соучастником преступления. Пружанцы в социальных сетях создали группу «Стоп ГАИ»

2 888

Стала традыцыяй, што вадзіцелі адзін аднаго мірганнем святла фар папярэджваюць аб мабільных пастах ДАІ на дарозе. Але аднойчы стала сведкай непрыемнай гісторыі, калі папярэджаны ліхач скінуў хуткасць, а пасля праезду паста адразу націснуў на газ і знёс веласіпедыста з дарогі. Тады задумалася, ці правільна рабіла, папярэджваючы іншых такім чынам. А нядаўна ўбачыла ў сацыяльнай сетцы групу, дзе заклікалі аб’ядноўвацца вадзіцеляў і папярэджваць, дзе і якія пасты ДАІ яны бачылі. Як самі супрацоўнікі ДАІ ўспрымаюць гэта?

Кацярына, г.Пружаны.

Каменціруе старшы дзяржаўтаінспектар А.А.Кабрынец:

— Разважаць на гэту тэму можна толькі з пункту гледжання маралі, таму што беларускім заканадаўствам забароны падобнага папярэджання не прадугледжаны. Але трэба задумацца, для чаго інспектары дзяжураць на дарогах. Напрыклад, у  Егіпце ніякіх ПДР не існуе, у выніку гэтая краіна — сусветны лідар па аўтакатастрофах, у якіх штогод гінуць тысячы людзей.stopgai

Мы знаходзімся на праезнай частцы не для таго, каб «стрыгчы штрафы», а выконваем свой прамы абавязак — захоўваць парадак на дарозе. І калі вы папярэдзілі ліхача або п’янага вадзіцеля, які потым збіў чалавека, то ці не атрымліваецца, што ў такім выпадку вы сталі саўдзельнікам злачынства? Гэта будзе толькі на вашым сумленні. Варта зразумець, на чыім вы баку: нядобрасумленнага вадзіцеля ці яго нявіннай ахвяры.

Трэба яшчэ сказаць, што ёсць і іншыя суполкі, напрыклад, дабрачынныя памочнікі ДАІ, якія папярэджваюць аб парушальніках інспекцыю, што дазваляе своечасова прыняць меры.

Падрыхтаваў Алег Сідарэнка.

Фота vk.com.

  • Паулик

    ну вот раёнка и пропиарила группу школоты. Это был заказ?

    Рейтинг комментария:Vote +10Vote -10

  • Katrin

    Нет, это попытка воззвать к сознательности граждан.

    Рейтинг комментария:Vote +10Vote -10

  • Роман

    Почитал и рассмеялся)))) что может в Пружанах сделать группа подобного рода, мы в мегаполисе живем?))))) Сколько там участников он-лайн? Два?, Пять? или может АЖ ДЕСЯТЬ?)))))))
    В Барановичах в автосообществе на рации Zelo состоит несколько сотен человек из которых постоянно активных — сотня-две и то смешно слышать как они раз в час сообщают, что где-то «работает машинка», но там есть реальная польза в том, что участники сообщества могут оперативно подъехать помочь «прикурить», с мелким ремонтом, решить другие моменты. О действиях экипажей ГАИ еще более-менее оперативно можно получить информацию в виртуальных автосообществах Бреста. Я конечно могу и ошибаться, но пока я буду узнавать нету ли на моем предполагаемом маршруте от улицы Горка до ул. Советская работающих экипажей ГАИ, то успею состариться, а информация окажется недостоверной))))))

    Рейтинг комментария:Vote +10Vote -10

  • Коля Лукашенко

    Нет, дорогие, вы стоите именно для того, чтоб «страгчы штрафы»! У нас в стране такая нехватка денег в бюджете, что государству сейчас гораздо удобнее не предупредить правонарушение, а именно ДОПУСТИТЬ его, если не спровоцировать, а потом за это оштрафовать. Так что ваша единственная функция сейчас- именно пополнение пустой казны и вы это прекрасно знаете получая план по штрафам.

    Рейтинг комментария:Vote +10Vote -10

  • aleksandr

    «Трэба яшчэ сказаць, што ёсць і іншыя суполкі, напрыклад, дабрачынныя памочнікі ДАІ, якія папярэджваюць аб парушальніках інспекцыю, што дазваляе своечасова прыняць меры.»
    ага) это по звонку такого «памочніка» вы за мной аж в Белоусовщину за 3 мин. домчали?) впустую)

    Рейтинг комментария:Vote +10Vote -10

  • Роман

    А в Сталинские времена в Киеве по звонкам одной такой «добровольной помощницы» около 200 растреляли, а потом ее психически невменяемой признали…

    Рейтинг комментария:Vote +10Vote -10

  • А я считаю, что неадекватов на дорогах нужно наказывать.

    Рейтинг комментария:Vote +10Vote -10

  • Виталий

    а эцим памощникам правила ведзь можна нарушаць. нет?

    Рейтинг комментария:Vote +10Vote -10

  • Виталий

    лучше неадекватов с сабами штрафуйте, что по подворотням окна в домах трясут. да так, что б на бензин бабла после штрафа не осталось.

    Рейтинг комментария:Vote +10Vote -10

  • _____

    В Беларуси как на зоне — потенциальные заключенные, которых можно шмонать когда захочется без всякого повода. В Беларуси — так поступают с обычными гражданами, видя в нем не гражданина, а потенциального преступника.

    Рейтинг комментария:Vote +10Vote -10

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *