Рэцэпты на Біс: бульбяная запяканка з мясам
Рэцэпт ад мамы ў дэкрэце Вольгі ПРЭДКА.
ІНГРЭДЫЕНТЫ: фарш — 300 г, бульба сярэдняга памеру — 3 шт., памідор — 1 шт., цыбуля — 1 шт., сыр — 150 г, яйка — 1 шт., маянэз або смятана — 100 г, соль, спецыі, алей. ПРЫГАТАВАННЕ Фарш заправіць сырым яйкам, пасаліць, дадаць спецыі. Сырую бульбу ачысціць, памыць, нарэзаць тонкімі кружочкамі, выкласці на дно змазанай алеем формы. Каб бульба хутчэй згатавалася, а запяканка была сакавітай, паліваем зверху падліўкай (для гэтага трэба змяшаць смятану ці маянез з трыма сталовымі лыжкамі кіпячонай вады, дадаць спецыі, соль, можна і гарчыцу). Цыбулю нарэзаць паўкольцамі і выкласці паверх бульбы. Наступны пласт — сыры фарш. На яго выкласці нарэзаны кружочкамі памідор, нанесці маянэзную сетку, высыпаць нацерты сыр. Запяканку паставіць у разагрэту