Среда, 20 ноября 2019

День: 18.10.2019

Мария Кунда: «Спорт научил улыбаться неудачам»

Мария Кунда: «Спорт научил улыбаться неудачам»

Молодёжный клуб, Спорт
Хаця для Марыі Кунда, кандыдата ў майстры па турыстычных відах спорту, менавіта з гэтага ўсё і пачыналася. Як успамінае дзяўчына, пяць гадоў таму ў Старавольскую школу, дзе тады яна вучылася, завітаў С.В.Зелянееў з прапановай займацца ў гуртку «Юны турыст». — Тады запісалася вялікая колькасць дзяцей, хаця з пачаткам заняткаў большасць адсеялася,— расказвае Марыя.— І засталіся самыя стойкія, сярод якіх была і я. Праз некаторы час не пашкадавала, бо мяне вельмі захапіла тое, чаму нас навучаў Сяргей Валер’евіч. Асабліва запомнілася, як ён прывучаў пераадольваць цяжкасці, не здавацца перад імі і вучыцца на сваіх памылках. Успамінае дзяўчына і пра свае першыя спаборніцтвы: як нічога не атрымлівалася, колькі слёз пралілі спарт-сменкі. Перамогі або паражэнні Марыя ўспрымае, як сапраўдную
Солистка оркестра Ольга Якимова стала победительницей областного конкурса эстрадно-джазовой музыки

Солистка оркестра Ольга Якимова стала победительницей областного конкурса эстрадно-джазовой музыки

Культура, Профессия
Якіх толькі дзівосаў на свеце не бывае! Вось так прыходзіш у цырульню, сядаеш у крэсла да незнаёмага майстра, заказваеш з лёгкім недаверам сваю стандартную прычоску і… раптам ад іншых кліентаў даведваешся, што стрыжэ цябе не проста выдатны цырульнік і майстар перманентнага макіяжу, а пераможца абласнога конкурсу… эстрадна-джазавай музыкі ў намінацыі “Салісты-вакалісты”. Нядаўна на базе музычнага каледжа г. Брэста і абласнога грамадска-культурнага цэнтра адбыўся фінал абласнога фестывалю сучаснага мастацтва “Эстрадны МІХ”. У папулярным форуме ўзялі ўдзел сотні музыкантаў з розных калектываў, якія перамаглі на раённых этапах конкурсу. І адметна, што ў сваіх намінацыях упершыню дыпломамі I ступені былі адзначаны славуты народны эстрадны аркестр “Біг-Бэнд” Пружанскага гарадскога Палац
Рэцэпты на Біс: клёцкі з мясам

Рэцэпты на Біс: клёцкі з мясам

Профессия, Рэцэпты на Біс
Рэцэпт ад галоўнага рэдактара УРГ «Раённыя будні» Галіны СВІДУНОВІЧ. Я — вялікі аматар простай і натуральнай ежы. Таму як і ў жыцці не пераношу фальшу і падману, так і ў кулінарыі не дапускаю сапсаваць добры беларускі прадукт, накшталт мяса і бульбы, нейкай мудрагелістай заморскай садавінай.Аднак такую, здавалася б, абсалютна прымітыўную страву, як звычайная яечня, якую аднойчы давялося пакаштаваць у жыхара вёскі Белы Лясок, заслужанага лесавода Беларускай ССР паважанага Яўгена Уладзіміравіча Лукшы, нават мне не ўдалося паўтарыць. Яўген Уладзіміравіч з уласцівай яму адкрытасцю, нетаропка гатаваў яечню на пліце, у якой патрэсквалі пушчанскія дровы. Калі пліта разагрэлася, паставіў на яе “вечную” савецкую патэльню і паклаў туды лусты сала, аздобленыя праслойкамі мяса (такое сала,