Воскресенье, 21 июля 2019

День: 21.06.2019

Зачем нужна память о войне? Что говорят пружанцы…

Зачем нужна память о войне? Что говорят пружанцы…

Актуально, Великая Победа, Новости
У артыкулах пра Вялікую Айчынную вайну, з высокіх трыбун, па тэлебачанні, на школьных занятках па гісторыі, дзе вывучаецца перыяд вогненных 40-х гадоў мінулага стагоддзя, заўсёды паўтараецца выказванне: «Мы павінны гэта памятаць». Але ж вырасла некалькі пакаленняў, якія нават наступствы пасляваеннага перыяду не пабачылі, не прымалі ўдзел у аднаўленні разбуранай ліхалеццем эканомікі краіны. Што могуць памятаць яны? Якім чынам у іх памяці пакінула свой след Вялікая Айчынная вайна? Тамара Якаўлеўна: — Гэта была сапраўды народная вайна, калі пераважная большасць беларусаў аб’ядналася ў адно цэлае. Таму лічу, што мы павінны памятаць той час, каб і далей заставацца народам. Акрамя таго, для многіх сем’яў тая вайна пераўтварылася ў асабістую трагедыю. Напрыклад, мой дзядуля Сяргей знік
Где молодежь зарабатывает летом?

Где молодежь зарабатывает летом?

Молодёжный клуб
На Пружаншчыне дадзены старт трэцяму — працоўнаму — семестру. Беларускі рэспубліканскі саюз моладзі, які займаецца працаўладкаваннем маладых людзей, ужо раздае пуцёўкі на аб’екты жадаючым зарабіць падчас канікулаў. Як расказаў першы сакратар райкама БРСМ Аляксандр Бабігорац, сёлета ў раёне студатрадаўскі рух пачаўся з дзясятага чэрвеня. Традыцыйна найбольш пуцёвак маладыя людзі — а гэта навучэнцы каледжаў, прафесійна-тэхнічных устаноў, студэнты ВНУ, а таксама школьнікі — атрымаюць у сельскагаспадарчыя атрады. На сённяшні дзень ужо працаўладкавана каля 30 чалавек. Яны шчыруюць у ААТ «Жураўлінае», «Ружаны-Агра» і «Ліноўскае». Пазней жадаючых папрацаваць плануецца задзейнічаць на работах у ААТ «Эксперыментальная база «Белавусаўшчына», на ААТ «Пружанскі льнозавод», а будучых педагога
Рэцэпты на Біс: SUPERрагалікі

Рэцэпты на Біс: SUPERрагалікі

Молодёжный клуб, Рэцэпты на Біс
Рэцэпт ад старшакласніцы СШ №1 Насці КАМІНСКАЙ ІНГРЭДЫЕНТЫ Для цеста: яйка – 4 шт., маргарын – 200 г, малако – 3 шклянкі, цукар – 1 шклянка, дрожджы – 100 г, соль – 0,5 ч.л., мука – 1,5 кг. Для начынкі: сыр – 200 г, цукеркі-карамель – 300 г. Прыгатаванне Развесці дрожджы ў цёплым малацэ, дадаць цукар і даць пастаяць мінут 15-20.Дадаць астатнія інгрэдыенты і замясіць цеста.Раздзяліць цеста на 4 часткі, кожную раскатаць у круг.Разрэзаць круг на 8 сегментаў, на кожны з іх пакласці карамельку, пасыпаць цёртым сырам і згарнуць рагалікі.Выкласці рагалікі на бляху і даць выстаяцца 30 мінут (за гэты час яны паднімуцца).Выпякаць 25 мінут пры тэмпературы 180 градусаў. Смачна есці!