Четверг, 18 июля 2019

День: 25.04.2019

Пружанская делегация презентовала в Бресте гастрономический тур

Пружанская делегация презентовала в Бресте гастрономический тур

Год малой Радзімы, Культура, Новости, Туризм
«Мы — тое, што ядзім» — з нядаўняга часу да гэтых слоў Гіпакрата сталі ўважліва прыслухоўвацца не толькі прыхільнікі розных дыет. Пра тое, што ежа ўплывае на самаадчуванне, настрой і прыхільнасці чалавека, добра ўсвядомілі і… тураператары. Сёння, па дадзеных Сусветнай турыстычнай арганізацыі «UNWTO», для кожнага трэцяга турыста ў свеце магчымасць паспытаць стравы нацыянальнай кухні з’яўляецца прыярытэтнай у выбары той ці іншай краіны. Пры гэтым каля 80% падарожнікаў плануюць свой маршрут — нават самы, здавалася б, шэдэўральны — згодна з календаром гастранамічных падзей прымаючай краіны-гаспадыні. «Паесці і папіць» — пункт № 1 на парадку дня любых турыстаў. Больш за тое, згодна з даследаваннямі, менавіта ежа дапамагае чалавеку засвоіць і запомніць турыстычны вопыт. Вярнуўшыся дадому і атр