Вторник, 16 июля 2019

День: 01.03.2019

СШ №5 присоединилась к проекту «ПапаЗал»

СШ №5 присоединилась к проекту «ПапаЗал»

Молодёжный клуб, Спорт
Шосты школьны дзень – час для цікавых сустрэч і яркіх мерапрыемстваў. 23 лютага ў СШ №5 весела і актыўна прайшла субота не толькі для нашых хлопчыкаў і дзяўчынак, але і для іх татаў! Наша школа першай у Пружанскім раёне далучылася да праекта Беларускага рэспубліканскага саюза моладзі «ПапаЗал». Праект ГА «БРСМ» «ПапаЗал» — гэта нестандартная і сучасная форма ўзаемадзеяння бацькоў і дзяцей. У чым карысць праекта «ПапаЗал»? Па-першае, дзеці маюць магчымасць больш часу праводзіць са сваімі татамі актыўна і займальна. па-другое, мець зносіны з іншымі дзецьмі, што таксама вельмі важна. Па-трэцяе, дзеці развіваюцца фі-зічна, ім прывіваюцца правільныя каштоўнасці, яны могуць браць прыклад з сапраўдных мужчын, якія вядуць здаровы лад жыцця і любяць спорт. Таты знаходзяць аднадумцаў і новы
Две гимназистки приняли участие в Зимней академии общественных объединений

Две гимназистки приняли участие в Зимней академии общественных объединений

Молодёжный клуб
У Брэсцкім дзяржаўным абласным цэнтры маладзёжнай творчасці прайшла Зімовая акадэмія грамадскіх аб’яднанняў у рамках абласнога праекта «Бульвар юнацтва». Гонар прадставіць наш раён на гэтым мерапрыемстве выпаў гімназісткам Яне Малышкінай і Лізавеце Пекач. Арганізатарам акадэміі з’яўляецца аддзел па супрацоўніцтве з дзіцячымі і маладзёжнымі грамадскімі аб’яднаннямі абласнога цэнтра маладзёжнай творчасці, Дзіцячы Фонд ААН (ЮНІСЕФ), РГА «БелАЮ» і камерцыйная ўстанова «Офіс прасоўвання ініцыятыў». Сустрэча пачалася з ветлівага прыёму, падчас якога 65 самых яркіх прадстаўнікоў маладзёжных аб’яднанняў нашай вобласці пазнаёміліся з праграмай мерапрыемства. Заняткі праходзілі ў трох секцыях: «Стварэнне сацыяльна значных ініцыятыў», «Навыкі эфектыўных зносін», «Валанцёрства: ідэя, вопыт, м
Рэцэпты на Біс: селядзец па-галандску

Рэцэпты на Біс: селядзец па-галандску

Профессия, Рэцэпты на Біс
Рэцэпт ад настаўніцы ДУА «Шчарчоўскі ВПК дзіцячы сад-СШ» Юліі Джумаевай. ІНГРЭДЫЕНТЫ: свежы селядзец — 1 кг, морква — 3-4 шт., цыбуля — 3-4 шт., для марынаду: соль — 2 ч.л., цукар — 3 ч.л., алей — 100 г, воцат — 50-80 г, маянэз — 3 ст.л. ПРЫГАТАВАННЕ Філе селядцоў разрэзаць на кавалкі. Моркву нацерці на буйной тарцы і абсмажыць. Цыбулю нарэзаць паўкольцамі. Усё змяшаць і заліць марынадам на 6-12 гадзін. Смачна есці!