Вторник, 11 декабря 2018

День: 20.07.2018

Таямніцы  ганчарнага круга,  ці Чым пахне гліна

Таямніцы ганчарнага круга, ці Чым пахне гліна

Год малой Радзімы, Культура, Палацык
Я даўно звярнула на яе ўвагу... Выступленне адзінай вучаніцы знакамітага пружанскага ганчара Антона Такарэўскага на адкрыцці яго памятнай лаўкі ў гарадскім парку было самым шчымлівым. Ураджэнка Пружан, а сёння старшы выкладчык акадэмічнага малюнка кафедры дызайну моды БДУ Таццяна Фёдараўна СЦЯПАНАВА не змагла тады стрымаць слёз ад нахлынулых успамінаў. Такой жа шчырай была і наша размова, якая адбылася ў этнаграфічнай зале музея-сядзібы «Пружанскі палацык», дзе выстаўлены работы знакамітага ганчара. — Як так здарылася, што менавіта Вы атрымалі магчымасць хадзіць следам за самім Такарэўскім? — А ён нікому не забараняў вучыцца. Іншая справа, што жадаючых пазнаць гэтае старажытнае рамяство больш не аказалася. Між тым, заўважу, Такарэўскі быў не проста рамеснікам — ён быў сапраўдным мастако
Рэцэпты на Біс: каша рысавая ў мультыварцы

Рэцэпты на Біс: каша рысавая ў мультыварцы

Профессия, Рэцэпты на Біс
Рэцэпт ад бібліятэкара Таццяны Радкевіч. Вельмі проста, але карысна і смачна! НГРЭДЫЕНТЫ круглы рыс — 1 шклянка, малако — 5 шклянак, разынкі — 6 ст.л., карыца, соль — на смак, цукар —па жаданні. ПРЫГАТАВАННЕ Пакласці ў чашу мультываркі прамытыя крупы, уліць малако. Дадаць разынкі, пры жаданні — яшчэ і цукар. Пасаліць. Гатаваць на праграме «Суп/каша». Перад падачай на стол дадаць карыцу. Смачна есці!