Среда, 25 апреля 2018

День: 04.11.2017

Спиннер от стресса: миф или реальность

Спиннер от стресса: миф или реальность

Актуально, Здоровье
Здаецца, свет паглынула сапраўдная спінэраманія: вяртушку для рук з падшыпніка круцяць не толькі дзеці, але і дарослыя. На мой погляд, спінэр — самае бескарыснае вынаходніцтва чалавецтва. А нядаўна пачула ад сына: «Мама, спінэр — гэта ж лепшы сродак ад стрэсу. Даказана!» Аб карысці цацкі маё дзіця прывяло яшчэ некалькі довадаў, якія знайшло недзе ў інтэрнэце. Няўжо спінэр сапраўды з’яўляецца карыснай рэччу? Ці ўсё-такі гэта звычайная, бесталковая цацка? Наталля, шматдзетная мама. Сваім меркаваннем наконт карысці спінэраў дзеліцца ўрач-псіхатэрапеўт Пружанскай ЦРБ Аляксандр Кулік: — Сапраўды, сёння існуе сапраўдны бум на спінэры: яны папулярны ў дзяцей, падлеткаў, модныя сярод офісных работнікаў. Варта адзначыць, маркетолагі добра папрацавалі над раскруткай папулярнасці цацкі. Самы ра
Детский сад №4 отметил 50-летие!

Детский сад №4 отметил 50-летие!

Новости
Шыкоўныя букеты з жоўтых і белых хрызантэм, паветраныя шарыкі, мора ўсмешак дзяцей і дарослых… Юбілейны вечар, прысвечаны 50-годдзю ДУА «Яслі-сад № 4 г. Пружаны», ператварыўся ў сапраўднае свята душы для ўсіх, хто прыйшоў у мінулую пятніцу павіншаваць работнікаў і наведвальнікаў гэтай установы. Галоўнымі героямі імпрэзы сталі прыгожыя дзеткі, якія радавалі гасцей цудоўнымі танцамі, песнямі і чытаннем вершаў. Кожная група садзіка – ад малодшай да старэйшай – падрыхтавала свой арыгінальны нумар. Зала ажывала ад шчырых выступленняў, старанна падрыхтаваных выхавацелямі і іх падапечнымі. Усё было зроблена прафесійна: канцэртныя нумары ўдала чаргаваліся з гістарычнай канвой, адлюстраванай у мультымедыйнай прэзентацыі. Як усё пачыналася... Створана гэтая ўстанова была ў 1967 годзе. Першап
Рэцэпты на Біс: карп, запечаны з соевым соусам

Рэцэпты на Біс: карп, запечаны з соевым соусам

Рэцэпты на Біс
Рэцэпт ад бухгалтара аддзела адукацыі, спорту і турызму Алены Бязкроўнай. Увесь сакрэт гэтай смачнай, але простай стравы ў тым, што рачная рыба ў спалучэнні з соевым соусам становіцца больш далікатнай і сакавітай. Інгрэдыенты: карп сярэдняга памеру, соевы соус – 50 мл, прыправа для рыбы (без солі!), алей, кунжут. Прыгатаванне: Рыбу пачысціць, з кожнага боку вострым нажом зрабіць уздоўж надрэзы (неглыбокія), нацерці прыправай, з усіх бакоў паліць соевым соусам (ён павінен пранікнуць у надрэзы). Форму змазаць алеем, выкласці карпа, пасыпаць кунжутам. У разагрэтую духоўку (каля 200 градусаў) адправіць рыбу на 40-50 мін. Перад падачай упрыгожыць долькамі лімона і зелянінай. Смачна есці!
Рэцэпты на Біс: сырная бабка

Рэцэпты на Біс: сырная бабка

Рэцэпты на Біс
Рэцэпт ад дырэктара ДУА «Шарашоўская сярэдняя школа» Аксаны Пернач. Сырная бабка — любімая страва маіх дзяцей, якую я гатую з нагоды іх прыезду. Ох, добра, што, калі падводзілі газ да дома, не разабралі печку. Такую бабку ў газавай пліце не прыгатуеш. Інгрэдыенты: бульба — 2 кг, яйкі — 3 шт., сала з праслойкай — 0,5 кг, сыр «Расійскі» — 150-200 гр, соль. Прыгатаванне: Бульбу пачысціць і нацерці на дробнай тарцы. Даць пастаяць і зліць лішнюю вадкасць. Дадаць яйкі, соль на смак. Абсмажыць сала з праслойкай. Тлушч, які пры гэтым утварыўся, астудзіць да хатняй тэмпературы і выліць у бульбу. Усё добра перамяшаць. Нацерці сыр на буйной тарцы. Выкласці ў таўстасценную форму слаямі: на дно — палову смажанага сала, на яго — палову бульбы; потым высыпаць цёрты сыр (слоем каля 2 см), н
Рэцэпты на Біс: мяса з беларускім акцэнтам

Рэцэпты на Біс: мяса з беларускім акцэнтам

Рэцэпты на Біс
Рэцэпт ад загадчыцы аддзялення дзённага знаходжання для інвалідаў Таццяны Шпарла: — Першы раз па гэтым рэцэпце гатаваў муж: рабіў сюрпрыз. Страва мне вельмі спадабалася. З таго часу сама досыць часта яе гатую. Рэцэпт не вельмі лёгкі, але і не надта складаны. Наогул жа я люблю стравы пад рознымі соусамі, прыгатаваныя ў духоўцы. Інгрэдыенты: бульба — 6-7 шт. сярэдняга памеру, мяса для адбіўных —700 г, цыбуля — 4-5 шт. сярэдняга памеру, сыр (сулугуні, мацарэла) — 200-300 г, маянэз — 150 г. ПРЫГАТАВАННЕ: Бульбу нацерці на буйной тарцы, пасаліць, перамяшаць і выкласці на змазаную алеем бляху (яна павінна быць дастаткова глыбокай). Мяса адбіць, пасаліць, паперчыць з двух бакоў, выкласці на бульбу. Цыбулю нарэзаць і абсмажыць на алеі да празрыстасці, раўнамерна выкласці на мяса.
Рэцэпты на Біс: мядовая качка

Рэцэпты на Біс: мядовая качка

Рэцэпты на Біс
Прапануем вашай увазе новую рубрыку “Рэцэпты на Біс!”. Кожны тыдзень мы будзем звяртацца па фірменны рэцэпт да жыхароў раёна. Першай з намі падзялілася любімай стравай дырэктар прадстаўніцтва «Белдзяржстраху» па Пружанскім раёне Ірына Рапейка. Качка, фаршыраваная яблыкамі, у мядовым соусе, запечаная з бульбай. Інгрэдыенты: Качка — 1 тушка (1,8-2 кг), Яблыкі кісла-салодкія — 4-5 шт., Мёд – 3 ст.л., Алей, Соль і спецыі — на смак, Бульба. Прыгатаванне: Качку трэба абмыць, апарыць кіпнем, нацерці мёдам, перамешаным з соллю і спецыямі, і пакінуць на 2-3 гадзіны. Пасля качку запоўніць яблыкамі без сярэдзінкі (вельмі буйныя можна разрэзаць напалову), замацаваць шпажкай. Начыненую качку пакласці на бляху, змазаную алеем, і паставіць у духавую шафу з тэмпературай 200-220 градусаў. П

Система бытового обслуживания сельского населения Пружанского района

Актуально
Перечень основных видов бытовых услуг Субъект хозяйствования Порядок приема заказов   ремонт швейных изделий ремонт обуви ремонт мебели услуги проката услуги парикмахерских фотоуслуги прием заказов в прачечную прием заказов в химчистку (для всех населенных пунктов) изготовление ритуальных принадлежностей   ОАО «Пружанский РКБО»   Заказы принимаются: 1. в комплексных приемных пунктах, расположенных в населенных пунктах:  д. Бакуны-1(тел. 5-81-25),  аг Великое Село (тел. 6-91-46), аг. Ворониловичи (тел.3-61-10),  д.Зеленевичи (тел.4-91-48),  аг. Кобыловка( тел. 6-08-01),  аг. Колядичи(тел. 6-71-84),  аг. Клепачи (тел. 6-14-82),  аг. Линово (тел. 5-19-16),  аг. Мурава(тел. 4-34-95),